Hvorfor det ikke handler om utstyret

Siden jeg startet karrieren min som ‘han fotografen’ for over et tiår siden så blir jeg regelmessig konsultert av venner, bekjente og kollegaer som spør meg om hvilket kamera de bør kjøpe. Og jeg svarer alltid tilbake, ‘hvor mye penger ønsker du å bruke?’ Som oftest er reaksjonen umiddelbar stillhet eller et tullesvar tilbake som ‘minst mulig såklart’ som om jeg stilte et vanskelig spørsmål. For grunnen til at jeg spør er ikke fordi jeg ønsker å kartlegge hvor dype lommer de har, men heller få folk å spare litt penger, for kameraer er utrolig dyre.

Om det er noe som får blodet mitt til å bruse så er det nye kameraer, optikk, lys, droner…å herregud, det stopper aldri. Men i bunn og grunn så er et kamera bare verktøy som skal fortelle en historie (på en pen måte såklart) – og den oppgaven fikser stort sett alle kameraer bra i dag, det handler i 9 av 1o tilfeller ikke om utstyret, men om hvor kreativ du er og om du har et godt øye. For et kamera er egentlig litt som en hammer er for en snekker, bare noe som får jobben gjort. Så min anbefaling er å tenke at du skal kjøpe et kamera brukt – Finn.no også kjent som verdens lekreste gravplass for tilnærmet ubrukt kamerautstyr.Gjør en god deal på Finn og så vips så er du i gang med det råeste kameraet, eller “den råeste hammeren ever” for å snekre samme et lekkert bilde. Selv så har min innkjøpsreise alltid startet på Finn.no først og deretter på Foto.no om jeg ikke finner det jeg leter etter. Det er et mitt tips til deg som ønsker å kjøpe et nytt kamera, ha en flott dag!

Når jeg drar frem drona så blir alle og enhver en tilskuer.
Jeg tar meg selv i å gjøre det samme selv når jeg ser andre fly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *